Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salibandyn supertähti Eero Kosonen siirtyy Steelersiin

Salibandyn supertähti Eero Kosonen siirtyy Steelersiin

Maailman parhaaksi salibandynpelaajaksi 2018 valittu maalivahti Eero Kosonen on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Hämeenlinnan Steelersin kanssa. 33-vuotias Kosonen liittyy Steelersin F-liigajoukkueen rinkiin jo kuluvalla viikolla.

Eero Kosonen siirtyy Teräsmiehiin ”luottavaisin mielin”.
”Mukava päästä näkemään jätkiä ja joukkueen mukaan heti treenaamaan.”

Kososen kintereillä olivat monet seurat sekä Suomessa että Ruotsissa. Steelersin kanssa Kosonen sai hiottua paketin lyhyesti sanottuna sellaiseksi, että ”siihen oli hyvä tarttua.”

Eero Kosonen on Steelersin viidenteen liigakauteen valmistautuvalle nuorelle joukkueelle huippukova vahvistus. Kosonen on kiistatta maailman kaikkien aikojen parhaita salibandymaalivahteja, joka on jo vuosia antanut edustamilleen joukkueille mahdollisuuden menestyä.

Kosonen on voittanut urallaan kaksi salibandyn maailmanmestaruutta, kaksi MM-hopeaa sekä kultaa, hopeaa ja pronssia Salibandyliigassa (Salibandyliigan nimi muuttui toukokuussa F-liigaksi).

Kosonen saapuu myös Hämeenlinnaan menestys mielessään.

”Itse lähden joka kausi siitä, että tavoitteena ovat playoffit. Totta kai tarkennetaan tavoitteita, kunhan pääsen tästä joukkueen mukaan, mutta en näe mitään syytä, miksi tavoite olisi jotain muuta kuin playoffit.”

Steelersin miesten päävalmentaja Tommi Ojala on tyytyväinen Kososen sopimuksesta.

”Onhan tämä iso juttu, ei meillä liikaa maailmanmestareita joukkueessa ole! Eepi tuo mukanaan rutkasti kokemusta huipputason salibandysta ja voittamisesta. Se auttaa joukkuetta ottamaan askeleita eteenpäin.”

Julkisuudessa on keväästä asti spekuloitu Kososen tulevaisuuden suunnitelmilla. Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen kertoo olevansa sopimuksesta ”erittäin iloinen”.

”Koko seuran puolesta olen tyytyväinen. Hän tuo tullessaan paljon kokemusta. Sopimusneuvotteluja käytiin pitkään, ja lopputulos miellyttää nyt molempia osapuolia.”

Kosonen kertoo neuvotelleensa Ruotsin Superliigan joukkueiden kanssa keväällä ja kesällä.

”Neuvottelut eivät johtaneet sellaiseen pakettiin, että olisi ollut sinne fiksua lähteä.”

Hän muistelee silti hyvällä kolmea Ruotsissa, Växjö Vipersissa vietettyä vuotta. Siellä Kosonen johdatti joukkueensa finaaliin 2017, ja palkintokaappiin tuli hopeaa kivenkovassa Superliigassa.

”Ruotsista jäi hienoja kokemuksia ja ystäviä. Ruotsin kieli tarttui myös kivasti mukaan. Mutta nyt on katseet tiiviisti tulevassa kaudessa ja Steelersissä.”

Kosonen on reissumies. Pelatessaan Seinäjoella pari kautta hän asui Helsingissä, ja siellä hän asuu myös jatkossa. Matkustaminen on ilmeisesti mukavaa?

”No nyt ainakin matkustusaika lyhenee verrattuna Seinäjoelle reissaamiseen! Joten se on positiivinen asia. Vaikka todella hyvät muistot jäi sieltäkin. En osaa sanoa, tykkäänkö sitten erityisesti reissaamisesta. Se kuuluu asiaan.”

Keväällä 2019, kun Helsingin Sanomat haastatteli Eero Kososta ennen liigan pudotuspelejä, hän arvioi parhaiden pelivuosiensa olevan vielä edessä päin. Tämä arvio ei ole muuttunut.

”Mielestäni menossa ovat edelleen uran parhaat vuodet. Monia asioita pystyn vielä kehittämään. Siksi varmasti edelleen pelaan, koska nautin päivittäisestä tekemisestä.”

Kosonen voitti maailmanmestaruuden Suomen joukkueen ykköstorjujana vuosina 2016 ja 2018.

Ensimmäiset pääsarjakaudet Kosonen pelasi synnyinkaupunkinsa Lappeenrannan NST:ssä. Sieltä tie vei 2008 Jyväskylään Happeeseen seitsemäksi kaudeksi. Happee-vuodet huipentuivat 2014 keväällä voitettuun Suomen mestaruuteen ja seuraavan kevään liigahopeaan. Tämän jälkeen tie vei kolmeksi kaudeksi Ruotsin Superliigaan, Växjö Vipersiin. Kosonen palasi Salibandyliigaan 2018 Seinäjoen Peliveljiin, kun hänet oli valittu maailman parhaaksi salibandyn miespelaajaksi Innebandymagazinet-lehden vuotuisessa äänestyksessä. SPV:ssä Kosonen voitti pronssia keväällä 2019.

Lähde: steelersry.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
LASBille kolme uutta sopimusta

LASBille kolme uutta sopimusta

LASBin miesten liigajoukkueen runko alkaa olla muutamaa pelimiestä vaille kasassa. Rosterissa on tällä hetkellä 21 pelaajaa, mutta luku kasvaa vielä kesken olevien sopimusneuvotteluiden sekä ensi viikolla järjestettävien tryouttien myötä.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää